Hoeveel kost payrolling?
Uitleg over de payrollfactor.

U heeft gehoord dat de tariefstelling van payrollbedrijven werken met een ‘factor’. Wat houdt een payrollfactor precies in? Een hoe hoog is de payrollfactor voor mijn specifieke situatie? Deze pagina moet op deze vragen antwoord geven.

Bent u nieuwsgierig naar de hoogte van de payrollfactor in uw situatie? Payroll-Offerte.nl biedt u de mogelijkheid om direct, en geheel vrijblijvend, payrollfactoren in uw mailbox te ontvangen.  Wanneer daar behoefte aan is, kunt u met een adviseur contact opnemen voor meer informatie.

Wat is een payrollfactor?

Een ‘factor’ is een getal waarmee vermenigvuldigd wordt. De payrollfactor is dus een getal waarmee u kunt uitrekenen hoeveel een medewerker u gaat kosten, als u het brutoloon van deze medewerker weet. U vermenigvuldigt dan het brutoloon met de payrollfactor. Op deze manier is het makkelijk inzichtelijk te krijgen wat een medewerker u daadwerkelijk gaat kosten, en kunt u ook aanbieders onderling vergelijken.

U moet zich echter niet blindstaren op de hoogte van de payrollfactoren. Vaak zitten bij lage factoren bepaalde reserveringen of andere afdrachten (bijvoorbeeld marge van het bedrijf zelf) niet inbegrepen. In de markt worden vaak twee manieren gebruikt om de payrollfactor te presenteren.

Welke payrollfactoren worden gebruikt?

Payrollers hanteren grofweg twee methodes om het uiteindelijke bedrag uit te rekenen. De meest gebruikte methode is:

1. Bruto uurloon x factor

Hierbij is het dus van belang dat u oplet wat allemaal is meegenomen in de vergelijking (zowel in het bruto uurloon als in de payrollfactor). Is de vergelijking inclusief of exclusief reservering vakantiegeld en/of vakantiedagen? Is de opslag van het payrollbedrijf verwerkt in de factor? Houdt het bedrijf rekening met vakantiedagen, ziekte, ATV dagen, feestdagen, bijzonder verlof, arbo, pensioen, scholing en werknemersverzekeringen? Laat u goed informeren!

2. Brutoloon x factor + marge (toeslag)

Andere aanbieders adverteren met het feit dat hun dienstverlening slechts 5{493f87cbaea5d6e7946e0c829fdd81254cb70c33a02cc5201264829772d88181} extra kost, of een dubbeltje per euro. Bij dit soort constructies wordt alleen de marge van het payrollbedrijf benadrukt, daarnaast zal er toch ook een factor worden gebruikt om de kostprijs van het loon aan u door te berekenen.

Voorbeeld van een berekening

Voor de voorbeeldberekening gaan we uit van een bruto uurloon van €10. Het payrollbedrijf in ons voorbeeld werkt volgens de meestvoorkomende methode (bruto uurloon x all-in payrollfactor) en offreert een payrollfactor van 1,55 (inclusief afdracht van loonheffing en sociale premies, dekking bij ziekte, pensioenregeling, reservering vakantiedagen en vakantiegeld en marge van het payrollbedrijf).

De formule ziet er dan als volgt uit:

€ 10 (bruto uurloon) x 1,55 (payrollfactor) = €15,50

In dit voorbeeld betaalt u dus €15,50 per gewerkt uur voor een medewerker die €10 bruto per uur verdient. Dit betaalt u vaak alleen voor de uren dat de persoon daadwerkelijk werkt. U hoeft voor dat bedrag niets zelf te regelen.

Wilt u weten wat uw payrollfactor is? Vraag op deze pagina informatie aan.

Wat is uw payrollfactor?

Het is onmogelijk om voor iedere situatie eenzelfde payrollfactor aan te houden. Het opstellen van de factor en een bijbehorende offerte is daarom altijd maatwerk. De payrollfactoren hangen vaak af van het type contract (flexibel, tijdelijk of vast) en de branche waarin iemand werkzaam is. Ook zullen de payrollfactoren tussen payrollbedrijven onderling verschillen, omdat het verdienmodel van de bedrijven afwijkt. Wanneer een bedrijf een lage payrollfactor offreert betekent dit echter niet altijd dat dit bedrijf het laagste geprijsd is. De hogere factoren zijn vaak inclusief extra dekkingen en reserveringen, die bij de lagere factoren in een nacalculatie alsnog worden berekend. Laat u dus goed informeren over de voorwaarden van een samenwerking.

Wilt u weten wat de payrollfactor is voor uw situatie? Payroll-Offerte.nl biedt u de mogelijkheid om direct, en geheel vrijblijvend, payrollfactoren in uw mailbox te ontvangen. Wanneer daar behoefte aan is, kunt u met een adviseur contact opnemen voor meer informatie.

Payrolling duur? Helemaal niet!

Vaak wordt gedacht dat payrolling duur is. Dit is echter niet waar. Payrollbedrijven kunnen door hun grote schaal steeds meer processen automatiseren. Dit zorgt ervoor dat payrollbedrijven vaak kunnen concurreren met uw kostprijs, of zelfs goedkoper zijn. Zo bent u dus niet alleen van uw administratieve rompslomp af, maar bent u ook nog eens goedkoper uit!

Lees meer

Vraag eenvoudig
een offerte aan

Meteen inzicht
in uw tarief

Altijd een lage payrollfactor