Payrollen, maar waarom?
Wat zijn de voordelen van payroll?

• Geen omkijken naar personeelsadministratie
U werft uw eigen medewerkers en meldt ze aan bij de payrollorganisatie. Zij stellen vervolgens het contract op en melden hen aan bij de betreffende instanties. U hoeft alleen maar de gewerkte uren door te geven. Zo houdt u meer tijd over voor omzetverhogende processen.

• Meer flexibiliteit in arbeidscontracten
In deze grillige tijden hebben veel bedrijven behoefte aan flexibiliteit. Helaas bent u als werkgever aan strenge regels gebonden. Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid, mag u uw werknemer bijvoorbeeld maar 3 contracten in 2 jaar aanbieden. Daarna dient u over te gaan op een vast contract. Payrollorganisaties die mensen onderbrengen via de ABU CAO, kunnen deze mensen gedurende 5,5 jaar een flexibel dienstverband aanbieden.

• Minder risico’s
Hebt u ooit berekend wat een zieke werknemer kost? Bent u bekend met de loondoorbetalingsverplichting van een werkgever, de risico’s die volgen uit de Wet BeZaVa en de Wet Verbetering Poortwachter? En wist u dat u boetes riskeert als bij een controle van de Belastingdienst blijkt dat u de loonheffingen niet goed afdraagt? Kiest u voor een payrollorganisatie, dan draagt u deze risico’s aan hen over. Een geruststellende gedachte, toch?

• Kostenbesparend
Payrollorganisaties werken vaak voor vele bedrijven en hebben zodoende een flink aantal medewerkers in dienst. Hierdoor zijn zij in staat processen te automatiseren, zaken voordeliger in te kopen en risico’s beter op te vangen. Profiteren van de kracht van het collectief levert u dus ongetwijfeld besparing op.

Payrolling duur? Helemaal niet!

Vaak wordt gedacht dat payrolling duur is. Dit is echter niet waar. Payrollbedrijven kunnen door hun grote schaal steeds meer processen automatiseren. Dit zorgt ervoor dat payrollbedrijven vaak kunnen concurreren met uw kostprijs, of zelfs goedkoper zijn. Zo bent u dus niet alleen van uw administratieve rompslomp af, maar bent u ook nog eens goedkoper uit!

Lees meer

Vraag eenvoudig
een offerte aan

Meteen inzicht
in uw tarief

Gericht op ondernemers en HR-managers