Payroll duur? Helemaal niet!
Wat kost payroll?

Bij veel ondernemers leeft de perceptie dat payrolling een dure oplossing is voor het uitbesteden van het werkgeverschap. Onder de streep is dit vaak niet juist. Sterker nog, vaak is payrolling zelfs een goedkopere oplossing (in tijd en geld) dan dat u alles zelf individueel regelt. Het is erg belangrijk om een goed vergelijk van de totale kosten te maken.

Een payrollfactor is opgebouwd uit verschillende componenten die u zelf ook heeft wanneer u personeel in dienst heeft. Daarnaast nemen payrollbedrijven de risico’s met betrekking tot ziekte voor u over. Een dag ziekte van een medewerker kost een werkgever in Nederland al gauw gemiddeld een paar honderd euro en bij ontslag zelfs een paar duizend euro!

Gemiddeld verzuimt een werknemer een werkweek per gewerkt kalenderjaar. Wanneer een medewerker langer ziek is, bespaart u dus actief geld met payrolling!

De grootste verschillen met uw eigen personeelskosten, is dat bedrijven in de berekening van de kosten geen rekening houden met deze ‘reserves’ voor ziekte, vakantiedagen en ander verzuim. Omdat deze reserveringen in het payrolltarief zijn opgenomen, wordt deze vaak ten onrechte als ‘veel duurder’ bestempeld.

Tarieven van payrollbedrijven vergelijken? Laat u goed informeren!
Zodra u de tarieven van payrollbedrijven met elkaar gaat vergelijken is het verstandig te weten welke zaken in het tarief zitten verdisconteerd. Lukraak payrollfactoren met elkaar vergelijken is dus erg gevaarlijk. In de regel zijn bij payrollfactoren onder de 1,55 zaken weggelaten die later wel als kostenpost terug kunnen komen.

Payrolling duur? Helemaal niet!

Vaak wordt gedacht dat payrolling duur is. Dit is echter niet waar. Payrollbedrijven kunnen door hun grote schaal steeds meer processen automatiseren. Dit zorgt ervoor dat payrollbedrijven vaak kunnen concurreren met uw kostprijs, of zelfs goedkoper zijn. Zo bent u dus niet alleen van uw administratieve rompslomp af, maar bent u ook nog eens goedkoper uit!

Lees meer

Vraag eenvoudig
een offerte aan

Meteen inzicht
in uw tarief

Gericht op ondernemers en HR-managers